Tienerkampen

Kookkamp

Een week vol smaken en geuren ! we leren de basistechnieken die een chef kok nodig heeft en genieten achteraf van onze eigen bereidingen. Van aperitiefhapjes naar hoofdgerechten en desserts…mmmm smullen maar…en thuis kunnen we alles oefenen met ons eigen kookboek !

Kunstkamp

Laat de kunstenaar in je naar buiten komen. We experimenteren met verschillende technieken en pakken op het einde van de week uit met prachtige kunstwerken ! een hele week knutselen voor de creatieve en handige tieners !

Hengelkamp

Het Hengelkamp begint met het maken van een vistuigje. De kinderen doen dat in kleine groepjes onder begeleiding van gediplomeerde monitoren inzake hengelen.  Daarna gaan ze op weg naar het viswater om het tuigje in de praktijk te testen: vissen dus!

Maar eerst spreken we af dat we respect voor de natuur hebben, de vissen voorzichtig zullen behandelen en weer terugzetten en dat we geen rommel achterlaten.


Voor wie is het Hengelkamp bestemd?


Het is gericht op jongens en meisjes vanaf 10 tot 14 jaar.

In overleg kunnen we dan kijken welke groepen er zijn en eventueel het niveau aanpassen.


Wat verwachten wij van u?


Uw kind brengt laarzen mee en eventueel een regenjas. Een petje kan ook geen kwaad.


Wat bieden wij u?


  • Gestructureerde en leuke initiatielessen.
  • Kwalitatieve en kindvriendelijke maaltijd
  • Vieruurtje
  • Water tijdens de activiteiten
  • Gebruik van hengelmateriaal
  • Ongevallenverzekering
  • Gratis opvang


Hoe ziet een hengeldag er uit?


Voormiddag


’s Ochtends komt in de hengelles aan bod welke vissen in Vlaanderen leven, hoe groot ze worden, wat ze eten, hoe ze onder water kunnen ademen en allerlei visvragen die de kinderen zelf bedenken. Hoe groot is de grootste vis die jein Vlaanderen tegen kunt komen? Hoe oud kan een snoek worden? Hoe planten palingen zich voort? Op al die vragen kun je antwoord krijgen.

Tijdens de visles krijgt iedere leerling een boekje, dat bestaat uit een leuk en leerzaam werkboek en een drietal zoekkaarten over waterplanten, waterdiertjes en vissen.

Ook het bezoek aan een hengelzaak is aan de orde.

De activiteiten worden op een speelse manier aangeboden, het is geen school maar vakantie!

Dus zit er ook wel een bewegingsmomentje tussen.


Namiddag


In de namiddag gaan we onze kennis omzetten aan openbare wateren of privé vijver.

Hengelen is dan ook niet zomaar stilzitten. Je moet regelmatig je dobber ophalen, aas verversen, lokvoer ingooien en natuurlijk vissen vangen!

Dan ben je ook nog bezig om wat van de natuur te leren en om te genieten. Tussen al die bedrijven door is het natuurlijk ook leuk om eens een rondje te rennen.

Daarom hengelen wij met kinderen het liefst op een plek waar we de ruimte hebben.

In verband met de veiligheid en de ruimte, hengelen wij met jonge kinderen niet vanaf de boot, maar alleen vanaf de kant.


ST.RAFAËLSCHOOL


Baronielaan 19

8870 Izegem


GVB WIJNENDALE


Kloosterstraat 5

8820 Torhout

CONTACT


Esther Craeynest


T.  0486 44 81 03

E.  info@sterre-kids.be

W. www.sterre-kids.be